Najlepsze andruty

Przepis


Składniki:
1 opakowanie kwadratowych wafli
1 galaretka agrestowa
20 dag śmietany 18%
20 dag masła nie margaryny!
9,5 dag cukru
½ szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Masło umieścić w rondelku, wsypać cukier, podgrzewać aż się rozpuści, dodać śmietanę , masę zagotować mieszając trzepaczką, zestawić z ognia, wsypać suchą galaretkę, mieszać do momentu rozpuszczenia, wsypać mleko w proszku, ponownie wymieszać.
Masa ma być jednolita i gładka. Zostawić do całkowitego wystudzenia.

Zimna masą przełożyć każdy wafel, ułożony na folii aluminiowej dociskając jeden do drugiego, lekko obciążyć tak aby masa nie wypłynęła, zostawić najlepiej w lodówce aby dobrze stężała.

Pokroić na prostokąty lub romby podawać.
@Agata
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤