tort bakaliowy z konfiturą figową

Przepis


Składniki:
na biszkopt:

6 jajek
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki startych na drobnej tarce orzechów włoskich (nie zmielonych!)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki zimnej wody
3 łyżki oleju
na przełożenie:
2 łyżki rodzynek
garść suszonych śliwek
1/3 szklanki rumu
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
słoiczek konfitury z fig
400 ml śmietanki kremówki
2 łyżki cukru pudru
1 opakowanie śmietan-fixu
na dekorację:
300 g czekolady deserowej
3 łyżki mleka
truskawki
świeże kwiatki (np. bez)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤