Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru

Przepis


Składniki:
Spód:
1 szklanka migdałów
1 szklanka wiórków kokosowych
1/2 szklanki mąki kokosowej
80g oleju – roztopić
2 łyżki ksylitolu
Mus owocowy:
400g owoców jagodowych (użyłam mrożonej porzeczki i jagód; duże owoce proszę pokroić)
20g mąki ziemniaczanej + 1/3 szklanki wody
1 łyżka agar – agar
3-4 łyżki ksylitolu (proszę dosłodzić do smaku)
Wierzch:
430g naturalnego jogurtu
sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
2-3 łyżki syropu z agawy (można zastąpić innym słodzikiem)
10g żelatyny + 1/2 szklanki wody
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub kropla pasty waniliowej
Dodatkowo:
owoce do ozdoby (truskawki, granat, morele, borówki, kiwi)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤