Ciasto krówka budyniowa na krakersach z bananami

Przepis


Ciasto krówka budyniowa na krakersach z bananami
Składniki:
1L mleka
około 250g krakersów
3/4 szklanki cukru
250g masła w temperaturze pokojowej
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g
1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej, szklanka 250ml)
1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru
1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko
1 puszka masy krówkowej (około 450g)
Wierzch:
3-4 spore banany
sok z 1/2 cytryny
250g serka mascarpone
300ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
2-3 łyżki cukru pudru
kropla pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g
100g płatków migdałowych
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤