Jogurtowe muffinki z truskawkami

Przepis


Składniki:
Na 12-15 babeczek
2 jajka
1 szklanka jogurtu naturalnego
1,5 szklanki mąki tortowej
1 szklanka cukru
½ szklanki oleju rzepakowego
1 szklanka pokrojonych świeżych truskawek
Cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania:
Jajka wbijam do miski, wsypuję cukier i miksuję do białości aż cukier się rozpuści, dodaję jogurt, wlewam olej, delikatnie miksuję, mąkę tortową mieszam z proszkiem do pieczenia, przesiewam do masy jajecznej, miksuję tylko do połączenia na niskich obrotach miksera.
Powstałe ciasto wlewam do papilotek na muffinki do ¾ objętości, posypuję na wierzchu pokrojonymi truskawkami.
Piekę około 25 minut w temp 180*c.
Przed podaniem oprószam cukrem pudrem.

Słodkich wypieków!

@Agata
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤