TORCIK JOGURTOWO - OWOCOWY

Przepis




SZUKAJ...
KULINARNE FANTAZJE MARIOLI



CIASTA Z OWOCAMI
TORCIK JOGURTOWO - OWOCOWY
11 KWI 2015
Bardzo smaczne ciasto, bardzo lekkie i owocowe a w dodatku bez pieczenia. Owoce dodajemy sezonowe lub mrożone, wprawdzie takie jakie lubimy najbardziej, u mnie oczywiście to są truskawki. Torcik w przygotowaniu jest łatwy, przez co każdemu polecam.



SKŁADNIKI : na tortownicę
Spód z płatków kukurydzanych :
1 szklanka, drobno pokruszonych płatków kukurydzanych
50 g masła naturalnego
MUS OWOCOWY :
300 g zmielonych truskawek mrożonych lub świeżych
200 g jogurtu naturalnego
400 ml śmietany 30 %
1 galaretka truskawkowa + 1 łyżka żelatyny
3/4 szklanki gorącej wody
3-4 łyżki cukru
ŻELKA OWOCOWA :
1 galaretka truskawkowa
1 szklanka gorącej wody
100 g truskawek mrożonych lub świeżych
100 g jagód, borówek lub ciemnych porzeczek
DODATKOWO :
1 duża paczka podłużnych biszkoptów
owoce do dekoracji
folia spożywcza
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤