Babka pomarańczowa z makiem i żurawiną

Przepis


Babka pomarańczowa z makiem i żurawiną
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej:
2,5 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej)
1 szklanka cukru
1/2 szklanki maku
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
150g miękkiego masła
1/2 szklanki oleju
skórka starta z 1 pomarańczy
skórka starta z 1 cytryny
2/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
4 jajka
1/3 łyżeczki aromatu waniliowego
2/3 szklanki suszonej żurawiny
Do nasączenia:
1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
3 łyżki cukru
cukier puder do posypania wymieszany z odrobiną cukru wanilinowego
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤