Czarny pleśniak z truskawkową konfiturą

Przepis


Składniki:
(blacha 12 na 36 cm)

Ciasto:
1,5 szklanki mąki
pół szklanki oleju słonecznikowego- opcjonalnie można użyć masła około 100-125 g
4 żółtka
pół szklanki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek kakao
Beza-pianka:
6 białek
150 g cukru pudru
4 krople ekstraktu waniliowego
3 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżka soku z cytryny
Dodatki:
łyżeczka kakao
100-150 g konfitury w moim przypadku truskawkowej
garść grubo posiekanych orzechów laskowych
Dodatkowo potrzebne będą:
2 miseczki
miska z wysokimi ściankami
mikser
forma do ciasta 12 na 36 cm
odrobina oliwy do wysmarowania blachy
mała garstka tartej bułki do posypania blachy
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤