Tarta marchewkowa na cieście żytnio-ryżowym

Przepis


Ciasto:
3/4 szklanki dobrej jakości mąki żytniej
1/4 szklanki mąki ryżowej
20 ml oleju słonecznikowego
1 jajko
duża szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta kurkumy
Mus:
pół awokado, pokrojone na drobną kostkę
1/3 małej papryki zielonej-pokrojonej w drobną kostkę i podduszonej do miękkościna małej ilości wody
1 średniej wielkości pomidor- pokrojony na mniejsze cząstki
10 ml śmietany 18%
2 jajka
2 cebulki dymki pokrojone w małe piórka
5g startego bardzo drobno żółtego sera
szczypta świeżo mielonego pieprzu
szczypta soli
1/3 małej papryczki chilli pokrojonej bardzo drobno
około 6 listków świeżej kolędry
około 7 listków świeżej bazylii- średniej wielkości
Farsz:
pokruszony ser feta 100 g
3 duże ugotowane i podzielone na mniejsze części marchewki
po upieczeniu liście kolędry do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤