Buleczki drozdzowe z jagodami.
5 lyki)-250g twarogu (mozna kupic w polskim sklepie)-125g mascarpone-3 lyzki cukru. sposob wykonania
jagodzianki z tegorocznych zbiorow. osobiscie zebrane jagodki i osobiscie upieczone buleczki.)) poda
ale za to ...jak smakuje!!!!
dodac 3 lyki goracej wody i dokladnie rozetrzec... jak wiadomo przy drozdzowym ciescie jest troche p
nie gotowac(maslo i mascarpone powinno sie rozpuscic) .do podrosnietego zaczynu dodac jajka i cieple
odstawic pod przykryciem na okolo 15 minut.w tym czasie podgrzac reszte mleka z maslem i mascarpone
tak aby powstala konsystencja gestej smietany
wsypac cukier i rozkruszone drozdze.zalac kilkoma lyzkami cieplego mleka
zasypac niewielka iloscia maki
zeby nadzienie nie wyplynelo.ukladac na blaszce wylozonej papierem do pieczenia laczeniem do dolu.uf
zrobic w niej dolek
następna inspiracja ➤
Potrzebujemy Twojego przepisu. Dodaj go teraz!
Skomentuj inspiracje:
następna inspiracja ➤
Skomentuj inspiracje: