Delicja, czyli biszkopt z galaretką pomarańczową i musem czekoladowym

Przepis


Biszkopt (na formę 23 cm o 7-8 cm wysokości):
3 jajka
90 g drobnego cukru do wypieków
70 g mąki pszennej
20 g mąki ziemniaczanej
szczypta soli

Galaretka pomarańczowa:
2 saszetki galaretek pomarańczowych (na 0,5 l wody każda)
750 ml wrzątku
2-3 słodkie pomarańcze
Mus czekoladowy:
150 g gorzkiej czekolady
2 łyżki kakao
3 jajka
100 g cukru
100 g masła
2 łyżeczki żelatyny
3 łyżki zimnej wody + 2 łyżki wrzątku
szczypta soli

Dodatkowo:
owoce miechunki peruwiańskiej (physalis) do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤