Ciasto cygan

Przepis



Składniki:
Ciasto
150 g masła
250 g cukru pudru
6 żółtek
100 g płynnego miodu
200 g zmielonego maku( w oryginale 300g)
100 g zmielonych orzechów włoskich( mój dodatek)
50 g kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
3 łyżeczki maki ziemniaczanej
Krem budyniowy
0,5 l mleka
3 łyżki cukru
2 łyżki cukru wanilinowego
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
250 g masła
Polewa
3 łyżki masła
3 łyżki cukru
3 łyżki kakao
3 łyżki jogurtu naturalnego
Dodatkowo
2 galaretki wiśniowe
12 podłużnych biszkoptów
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤