Kostka orzechowa

Przepis


Składniki: ( na blaszkę 24 x 24 cm )
kruche ciasto

1,5 szklanki mąki
100 g zimnego masła
1/4 szklanki cukru pudru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 żółtka
1 łyżka śmietany (opcjonalnie)

warstwa orzechowa

150 g orzechów włoskich
1/4 szklanki cukru
2 łyżki miodu
60 g masła

masa cappuccino

1,5 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
4 żółtka
500 ml mleka
4 łyżki drobnego cukru
250 g masła w temperaturze pokojowej
120 g cappuccino orzechowego (proszku)

ponadto

2/3 opakowania krakersów
starta czekolada bądź kakao do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤