Bezglutenowy Piernik - Ciasto Petarda

Przepis


Ciasto

1 jajko
1 szklanka mleka migdałowego
1 łyżka octu winnego
1/2 szklanka puree z buraka (kupuję gotowe tarte buraki)
1/4 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego (lub innego dozwolonego)
3/4 szklanki ksylitolu
1/2 szklanki mąki ryżowej białej
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1/3 szklanki skrobi kukurydzianej
1/2 szklanki kakao
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowy)
2 łyżki przyprawy do piernika
2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej (plus garść do dekoracji)
Polewa

tabliczka gorzkiej czekolady plus szczypta przyprawy do piernika
1/2 szklanki mleka migdałowego
garść prażonych migdałów (można pominąć)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤