Sernik kokosowy z kremem z palonej białej czekolady

Przepis


Składniki: (na tortownicę o śr. 24 cm)

Spód:
180 g kruchych maślanych ciastek
50 g masła, stopionego i przestudzonego

Masa serowo-kokosowa:
1 szkl mleka (250 ml)
100 g wiórków kokosowych
1/3 tabliczki białej czekolady, posiekanej
25 g żelatyny w proszku
8 łyżek zimnego mleka
150 g śmietanki kremówki 30%, schłodzonej
120 g cukru pudru
400 g zmielonego twarogu sernikowego z wiaderka

Krem z palonej białej czekolady:
2/3 tabliczki białej czekolady
3 łyżki mleka
200 g śmietany kremówki 30%
125 g serka mascarpone
1/2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnego mleka

Dekoracja:
3 łyżki wiórków kokosowych
pralinki kokosowe do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤