Jabłecznik łaciaty z czekoladą, polewą i masą krówkową

Przepis


Jabłecznik łaciaty z czekoladą, polewą i masą krówkową
Składniki:
Biszkopt:
6 jajek – osobno żółtka i białka
1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej)
2 łyżki kakao bez cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g lub cukru wanilinowego
Masa jabłkowa:
1,2kg umytych jabłek
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g lub cukru wanilinowego
1 płaska łyżeczka cynamonu
1 opakowanie galaretki w proszku (użyłam malinowej)
Do nasączenia:
około 1/4 szklanki wody
2 łyżki soku z cytryny
Polewa:
150g masła
3 łyżki kakao bez cukru
3 łyżki cukru pudru
7-8 łyżek wody
Dodatwoko:
1 puszka masy krówkowej = kajmakowej (około 500g)
100g mlecznej czekolady
2 kopiaste łyżki masła
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤