Owsiane jabłkowo-orzechowe crumble

Przepis


Składniki (2 porcje):

2 jabłka
1 łyżka miodu
1 czubata łyżka masła orzechowego
2 łyżeczki cynamonu i 1 łyżeczka imbiru
3 łyżki płatków owsianych
1 jajko
1 łyżeczka ksylitolu lub cukru brązowego
1 łyżka orzeszków ziemnych
Przygotowanie:

Jabłka pokroić w kostkę – ja kroję je ze skórką. Usmazyć je na odrobinie oleju aż delikatnie zaczną się rumienić. Dodać miód, 1 łyżeczkę cynamonu i imbir i smazyć az miód zacznie się karmelizować. Dodać masło orzechowe i sazyć jeszcze około 1 minutę. Rozłozyć do kokilek.

Przygotowac crumble: płatki owsiane wymieszać z jajkiem, 1 łyżeczką cynamonu, orzeszkami, ksyliolem. Rozłozyć równomiernie na jabłkach.

Zapiekać około 10 minut w 200 stopniach.
@Dorota
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤