Tort Rafaello

Przepis


Biszkopt
7 jajek
127 g mąki tortowej
45 g mąki ziemniaczanej
203 g cukru
szczypta soli
Krem kokosowy
400 ml mleka kokosowego
200 ml śmietany kremówki *
750 g mascarpone
80 g wiórków kokosowych
200 g białej czekolady
120 g cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu kokosowego **
Frużelina malinowa z truskawkami
500 g malin ***
100 g truskawek
150 g cukru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
3 łyżeczki żelatyny
Nasączenie
200 ml wody mineralnej niegazowanej
2 łyżki cukru
5 łyżek wódki
½ łyżeczki ekstraktu kokosowego
Krem do tynkowania tortu
250 ml śmietany kremówki
150 g mascarpone
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Polewa drip
110 g białej czekolady
50 ml śmietany kremówki
różowy barwnik
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤