Ciasto Monte na kakaowym biszkopcie

Przepis


SKŁADNIKI
***przepis na blaszkę 25x25cm

BISZKOPT

-3 jajka
-2 białka (z masy)
-0,5szkl cukru
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 szklanka mąki pszennej tortowej
-5 łyżek oleju
-5 łyżek wody
-1,5 łyżki kakao

KREM

-1 litr mleka
-3/4 szklanki cukru
-1 cukier waniliowy
-2 żółtka (białka dajemy do biszkopta)
-2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g
-2 łyżki mąki pszennej
-250g masła lub margaryny

PIANKA CZEKOLADOWA

-200g czekolady deserowej
-350ml śmietany 30%
-2 łyżki cukru pudru

DODATKOWO

-kilka orzechów włoskich zmielonych na drobno
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤