Tort stracciatella z nutellą i malinami

Przepis


Biszkopt ciemny (kakaowy)
234 kcal3 szt. jaj (L)
-1 szczypta soli
440 kcal0,5 szklanki cukru białego
208 kcal60 g mąki pszennej typ 450
2 kcal0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
30 kcal2 łyżeczki ciemnego kakao
Biszkopt orzechowy
545 kcal7 szt. jaj (L)
-1 szczypta soli
600 kcal150 g cukru białego
4 kcal1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
450 kcal130 g mąki pszennej typ 450
942 kcal150 g orzechów laskowych
Poncz
5 kcal0,5 szklanki herbaty czarnej
39 kcal1 łyżka syropu klonowego
4 kcal1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Galaretka z malinami
116 kcal400 g malin
120 kcal3 szt. galaretki o smaku malinowym
-3 szklanki wody
Krem
716 kcal208 g śmietanki 36%
1970 kcal500 g mascarpone
400 kcal100 g cukru pudru
46 kcal1,5 łyżki żelatyny deserowej
-5 łyżek wody
558 kcal100 g czekolady gorzkiej 90%
Do przełożenia
819 kcal150 g nutelli
Dekoracja
795 kcal150 g czekolady mlecznej
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤