Ciasto kokosowe z porzeczką

Przepis


Składniki (blaszka 36/24,5):
Ciasto:
mąka pszenna 3 szklanki,
cukier puder 3/4 szklanki,
żółtka 5 szt,
margaryna lub masło 250 g,
kakao 2 łyżki,
budyń czekoladowy 1 szt,
śmietana 1 łyżka,
soda 0,5 łyżeczki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,

Masa kokosowa:
białka 5 szt,
cukier 1 i 1/4 szklanki,
budyń śmietankowy 1 szt,
mąka ziemniaczana 3 łyżki,
wiórka kokosowe 150 g,
śmietana 5 łyżek,
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki,

Ponadto:
porzeczka czerwona ok. 400 g,
cukier puder do posypania ciasta,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤