Prostokąciki Z Dżemem Rabarbarowym Na Serwatce

Przepis


Na około 14 drożdżówek

Zaczyn:

20 g drożdży świeżych
3/4 szkl letniej serwatki
1 łyżka cukru
Ciasto:
2 i 3/4 szkl mąki
1/3 szkl cukru
1 małe jajko kl M lub duże ( z dużego możemy odrobinę ująć do posmarowania drożdżówek)
25 g roztopionego i ostudzonego masła
esencja waniliowa
ewent. roztrzepane jajko do posmarowania drożdżowek
Nadzienie:
gotowy, domowy dżem rabarbarowy <-- Klik
lub
300 g obranego i pokrojonego rabarbaru
8-10 łyżek cukru
2 łyżki galaretki truskawkowej (galaretka szybciej zagęści dżem i łatwiej go będzie nam nakładać do drożdżówek)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤