Tort podwójnie czekoladowy z truskawkami

Przepis


Składniki:
Biszkopt:
jajka - 6
cukier - 1,5 szklanki
mąka pszenna - 4/5 szklanki
mąka ziemniaczana - 1/2 szklanki
kakao - 3 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
woda - 2 łyżki
sól - szczypta
Nasączenie:
woda - 1 szklanka
sok z pomarańczy - z 1/2 pomarańczy
sok z cytryny - z 1 cytryny
wódka - 1 łyżka
cukier puder - 1 łyżeczka
Dodatkowo:
śmietana 30% - 500ml
mascaropne - 250g
cukier puder - 1-2 łyżki
czekolada gorzka - 100g
czekolada mleczna - 100g
truskawki - 500g
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤