Czekoladowo - ciasteczkowy pudding z nutą kajmaku

Przepis


Mocno czekoladowy deser z chrupiącymi kawałkami ciasteczek, polany masą kajmakową z pewnością zadowoli podniebienia fanów totalnej słodkości.

Składniki:

40g herbatników
1 budyń czekoladowy
500ml mleka
2 łyżki cukru
8 łyżek masy kajmakowej
2 łyżki krokantu
1 łyżka płatków czekoladowych

Wykonanie:

1. Herbatniki pokruszyć i wsypać na dno pucharków.

2. Budyń i cukier wymieszać w 1 szklance mleka, resztę zagotować. Następnie do gotującego się mleka wlać mleko wymieszane z budyniem i cukrem. Gotować na wolnym ogniu i mieszać aż do zgęstnienia. Gotowy budyń przelać do pucharków i pozostawić do wystudzenia.

3. Na wierzch wystudzonego budyniu nałożyć kajmak, posypać krokantem i płatkami czekoladowymi. Przed podaniem wstawić na godzinę do lodówki.


@Ewelina
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤