Budyniowe naleśniki z twarożkiem i malinami

Przepis


Składniki:

naleśniki

50 g proszku budyniowego waniliowego (u mnie jaglany od Delecty)
1 jajko
1/3 szklanki mleka (może być roślinne)
odrobina oleju rzepakowego do smażenia

Proszek budyniowy miksujemy z jajkiem i mlekiem. Smażymy na lekko natłuszczonej patelni.

dodatki

twarożek grani
konfitura z dzikiej róży
maliny mrożone/świeże
wiórki kokosowe
płatki migdałowe
polewa czekoladowa*
*u mnie niewielka ilość mleka ze słodzidłem i kakao, ale może też być rozpuszczona gorzka czekolada


Na każdym naleśniku rozsmarowuję niewielką ilość dżemu, dodaję twarożek, słodzidło i maliny, podgrzewam na patelni i układam w kopertę. Polewam sosem czekoladowym, posypuję wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi i podaję z malinami. Pychotka 3x!!!


@Wiktoria
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤