Truskawkowe pole

Przepis


Spód ciasteczkowy:
200 g ciasteczek Oreo (bez nadzienia)
50 g roztopionego masła

Cytrynowa masa
2 galaretki cytrynowe rozpuszczone w szklance gorącej wody
500 g serka waniliowego
Nadzienie z Oreo

Pianka truskawkowa
10 średnich truskawek
4-5 łyżek cukru
2 białka
łyżka żelatyny rozpuszczona w ½ szklanki goręcej wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Spód ciasteczkowy
Ciasteczka zblędować lub pokruszyć, wymieszać z masłem, wyłożyć na spód formy wyrównać, wstawić do zamrażalki na około 20 minut.

Cytrynowa masa
Serek zmiksować z nadzieniem z Oreo dodać tężejącą galaretkę dokładnie wymieszać, wylać na schłodzony spód miasteczkowy, wstawić do lodówki na około 30 minut

Pianka truskawkowa
Truskawki zblędować z cukrem ( można zblędowane truskawki przecedzić przez sitko aby mus był gładki) wymieszać z tężejącą żelatyną. Białka ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać mus truskawkowy, chwile jeszcze miksować aż masa zrobi się gęsta. Pinkę truskawkową przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać okrągłą końcówką na masę cytrynową. Całości udekorowałam pokrojonymi w kostkę truskawkami
@Ola
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤