serniczek z biszkoptami i galaretką

Przepis


1 opakowanie podłużnych biszkoptów
3 łyżki czekolady w proszku lub kawy rozpuszczalnej
4 żółtka
250 g masła
2 łyżki żelatyny
galaretka truskawkowa
4 serki waniliowe homogenizowane
1 szklanka cukru pudru
1,5 szklanki wrzątku + 1/2 szklanki
1/3 szklanki wrzątku
Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wody i wylej na talerz. Gdy ostygnie wstaw do lodówki. Gdy stężeje pokrój w kostkę. Czekoladę rozpuść w pozostałej wodzie,odstaw na bok.
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Następnie powoli dodawaj po jednym żółtku i serek waniliowy.
Na koniec dodaj rozpuszczoną ( w 1/3 szklanki wody) i przestudzoną żelatynę. Dodaj galaretki i wymieszaj.
Keksówkę wyłóż folią spożywczą. Na spód wyłóż biszkoptami. Na biszkopty wyłóż połowę masy. Na masę wyłóż biszkopty namoczone w czekoladzie. Na koniec wyłóż pozostałą masę.
Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤