Piwne Ciasto Czekoladowe z Kremem Orzechowym

Przepis


Piwne Ciasto Czekoladowe z Kremem Orzechowym
Składniki:
Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej:
300ml ciemnego piwa RISzard I Warsztat Piwowarski
200g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60%
200g miękkiego masła
300g mąki pszennej (użyłam tortowej)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
4 duże jajka
220g jasnego brązowego cukru
30g kakao bez cukru
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
szczypta soli
Krem:
250g serka mascarpone
250ml śmietanki kremówki 30%
3 kopiaste łyżki masła orzechowego (z orzeszków arachidowych, masło w temperaturze pokojowej)
50ml ciemnego piwa RISzard I Warsztat Piwowarski
3 łyżki cukru pudru
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g
1 fix do śmietany
Dodatkowo:
posiekane, solone orzeszki ziemne do ozdoby
maliny do ozdoby
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤