Ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką

Przepis


Biszkopt
467 kcal6 szt. jaj (L)
312 kcal6 łyżek cukru
-1 szczypta soli
208 kcal6 łyżek mąki pszennej typ 450
38 kcal1 łyżka mąki ziemniaczanej
5 kcal1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poncz
3 kcal0,3 szklanki herbaty czarnej
20 kcal1 łyżeczka cukru
1 kcal1 łyżeczka soku z cytryny
Krem
375 kcal3 szklanki mleka 2%
2205 kcal300 g masła
640 kcal160 g cukru
64 kcal16 g cukru wanilinowego
251 kcal4 szt. żółtek (rozmiar L)
173 kcal5 łyżek mąki pszennej typ 450
226 kcal6 łyżek mąki ziemniaczanej
205 kcal2 łyżki spirytusu
Wierzch
280 kcal1000 g truskawek
80 kcal2 szt. galaretek o smaku truskawkowym
-750 g wrzącej wody
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤