CIASTO MEEEGA CZEKOLADOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Przepis


Biszkopt:
1 szklanka maki pszennej
4 jajka
3/4 szklanki cukru
3 łyżeczki octu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki oleju
2 łyżki kakao
50 g czekolady gorzkiej
szczypta soli
Mus truskawkowy:
500 g truskawek
3-4 łyżeczki żelatyny
ewentualnie 1-2 łyżki cukru pudru - jak ktoś lubi słodkie (ja nie dawałam w ogóle cukru)
Masa czekoladowa:
400 ml śmietanki 36%
200 g gorzkiej czekolady
1 op. cukru waniliowego
Dodatkowo:
ok. 200 g truskawek
50 g mlecznej czekolady
1 łyżka masła
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤