Ciasto Anielskie

Przepis



Biszkopt:
9 jajek
1 szklanka cukru
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
poncz: przegotowana ostudzona woda z sokiem z cytryny
forma ok.36x21 cm
Krem migdałowy:
500 ml mleka
3 łyżki cukru
1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
200 g masła
2 łyżki spirytusu (można pominąć)
6 łyżek płatków migdałowych
Krem kokosowy:
200 g masła
1 szklanka mleka
1/4 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki słodzonego mleka skondensowanego
100 g wiórek kokosowych
1/2 szklanki cukru
1 duże jajko
Polewa:
3 łyżki wody lub mleka
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki ciemnego kakao
100 g margaryny
50 g wiórek kokosowych do posypania wierzchu ciasta
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤