Kajmaczki z czekoladą

Przepis


100 g miękkiego masła
jajko
45 g brązowego cukru
1/2 puszki masy krówkowej Helio
190 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel ekstraktu waniliowego
ok. 200 g gorzkiej czekolady
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj masę krówkową i ekstrakt waniliowy, połącz składniki.Dodaj jajko u wymieszaj. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszaj.
Czekoladę posiekaj ,dodaj do ciasta i połącz składniki.
Za pomocą łyżki (ja używam łyżki do lodów,tak mi najwygodniej) nakładaj ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka piecz w 180 C. przez ok. 20 minut.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤