Ciasto Pawi ogon

Przepis


Składniki (blaszka o wymiarach 23/33 cm):
ciasto:
mąka pszenna 4 szklanki,
cukier puder 2/3 szklanki,
jajko 1 szt,
żółtka 2 szt,
margaryna 250 g,
śmietana 0.5 szklanki 18%,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
orzechy włoskie posiekane 0,5 szklanki,
marmolada wieloowocowa 1 mały słoik,

masa:
mleko 1 l,
budyń śmietankowy 2 szt,
mąka pszenna 3 łyżki,
cukier 5 łyżek,
masło 200 g,

dodatkowo:
galaretka zielona 2 szt,
woda 3 szklanki,
biszkopty okrągłe duża paczka,
czekolada mleczna 1 tabliczka,
śmietanka 30% 6 łyżek,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤