Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania

Przepis


SKŁADNIKI
Ciasto drożdżowe:

400 g mąki
75 g masła
250 ml mleka
2 łyżeczki cukru
15 g świeżych drożdży
1 całe jajko
½ łyżeczki oregano
½ łyżeczki bazylii
1 łyżeczka soli


Nadzienie:

100 ml passaty
100 g suszonych pomidorów
200 g żółtego sera
½ łyżeczki oregano
½ łyżeczki bazylii


Do posmarowania:

1 żółtko
1 łyżeczka śmietany


Sos pomidorowy:

300 ml passaty
1 cebula
2 ząbki czosnku
½ łyżeczki oregano
½ łyżeczki bazylii
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤