Najlepszy sernik wykwintny z wiśniowo-różaną pianką

Przepis


Na spód:

310 g mąki typ 650
5 g proszku do pieczenia
2 żółtka
70 g ciemnego cukru trzcinowego Muscovado
1,5 łyżeczki cynamonu
200 g masła
szczypta soli

Na masę sernikową :
1000 g (1 kg) twarogu przynajmniej dwukrotnie zmielonego
4 żółtka
2 całe jajka
150 g cukru
200 g śmietanki kremówki 36%
200 ml mleka 3,2 %
25 g mąki pszennej
25 g mąki ziemniaczanej
3 łyżki mleka w proszku *** (niekoniecznie)
50 ml oleju z pestek winogron
1 buteleczka (5ml) aromatu śmietankowego

Na piankę wiśniowo-różaną :
6 białek
10 ml soku z limonki/cytryny
150 g cukru pudru
140 g Dżemu Wiśnia z płatkami róży Łowicz

Dodatkowo:
140 g dżemu Wiśnia z płatkami róży Łowicz
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤