Tort 18 - latka

Przepis


Biszkopt
Potrzebujemy dwa takie biszkopty
7 jajek
127 g mąki tortowej
45 g mąki ziemniaczanej
203 g cukru
szczypta soli
Ciasto zielone na trawę
670 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego
255 g mąki tortowej
315 g mąki krupczatki
370 g cukru
5 jajek
1 ½ szklanki oleju
4 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel barwnika zielonego
Ciasto brązowe na ziemię
200 g mąki pszennej
260 g brązowego cukru
170 ml oleju słonecznikowego
80 g ciemnego kakao
200 ml mleka
4 duże jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
½ łyżeczki sody oczyszczonej
7 g proszku do pieczenia
Krem truskawkowy
200 g mascarpone
200 g truskawek
200 ml śmietany kremówki
4 łyżeczki żelatyny
2 łyżki cukru
3-4 łyżki cukru pudru
Żelka truskawkowa
500 g truskawek
1 galaretka truskawkowa
Nasączenie truskawkowe
150 ml wody niegazowanej
2 łyżeczki cukru
1 łyżka soku z cytryny
½ łyżeczki ekstraktu truskawkowego
Krem kinder
350 g serka mascarpone
300 ml śmietany kremówki
140 g kinderków
120 g kulkek choco
Nasączenie cytrynowe
150 ml wody niegazowanej
1 łyżka cukru
3-4 łyżki soku z cytryny
Krem pina colada
250 g sera mascarpone
200 ml mleka kokosowego
125 g sera ricotta
110 g cukru
2 łyżeczki likieru kokosowego
Frużelina ananasowa
870 g ananasa z puszki
2 łyżeczki likieru kokosowego
2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżki galaretki ananasowej
3 łyżki spirytusu
Nasączenie ananasowe
150 ml soku ananasowego
2-3 łyżki spirytusu
Krem waniliowy do tynkowania
600 ml śmietany kremówki
400 g mascarpone
4-5 łyżek cukru pudru
1 łyżeczka pasty waniliowej
Dodatkowo
200 g masy cukrowej czarnej
80 g masy białej
50 g masy czerwonej
klej spożywczy
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤