Różyczki dyniowe z dżemem , wegańskie

Przepis


Składniki:
150 g mąki owsianej
7 g suchych drożdży
100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
190 g mąki orkiszowej typ 700
200 ml mleka np. migdałowego
60 g oleju kokosowego - płynnego
80 g cukru kokosowego
200 g puree z dyni (u mnie z dyni hokkaido )
dodatkowo mąka orkiszowa do wyrabiania ciasta
ulubiony dżem - konfitura
Mleko, cukier oraz olej kokosowy rozpuść w rondelku. Dodaj puree z dyni i zblenduj blenerem.
Mąki i drożdże wymieszaj razem w misce. Dodaj puree z dyni, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podziel na 3 części, każdą wyrób z mąką orkiszową. Wyrobione ciasto odstaw na ok. 20 minut do wyrośnięcia.
Każdą porcje ciasta rozwałkuj i wykrój kółka. Układaj je po 4.
Następnie posmaruj dżemem i zwiń. Przekrój na pół i ułóż na blaszce. Rozchyl płatki różyczek.
Piecz w 170 C. przez ok. 20 minut.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤