ciasto Góra lodowa (z mlekiem w proszku)

Przepis


SKŁADNIKI

*przepis na blaszkę 25x25cm

BISZKOPT

-5 jajek
-0,5 szklanki cukru (szklanka 250ml)
-5 łyżek mąki pszennej tortowej
-1 łyżka kakao
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

KREM

-3 szklanki mleka (szklanka 250ml)
-2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g
-2 żółtka
-1 łyżka cukru waniliowego
-1 płaska łyżka mąki pszennej
-3/4 szklanki cukru
-250g masła lub margaryny

KREM II

-200g masła lub margaryny
-200 ml wody
-0,5 szklanki cukru
-2 szklanki mleka w proszku pełnego +1 łyżka
-1 łyżka kakao
-opakowanie małych okrągłych biszkoptów około 200g

PONCZ *opcjonalnie
-0,5 szkl wody
-4 łyżki wódki
-1 łyżka cukru
(składniki wymieszać)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤