Rodzinne ciasto serowo-czekoladowe z dżemem porzeczkowym

Przepis


Składniki: (na prostokątną blaszkę – u mnie 30×25)

Na czekoladowe ciasto:

4 jajka M
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej – u mnie od Swoja Mąka (polecam! i pamiętajcie o rabacie*)
250 g masła lub margaryny
mała szczypta soli
2 łyżeczki cukru wanilinowego
5 łyżek wody
3 łyżki ciemnego kakao – u mnie z eSłoneczko
Na warstwę serową:

4 jajka M
230 g cukru
500 g białego sera z wiaderka (nie może być wodnisty)
125 g masła
3 łyżki mąki ziemniaczanej
mała szczypta soli
Dodatkowo:

dżem z czarnej porzeczki z kardamonem bez dodatku cukru
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤