SZYBKIE BUŁECZKI ŚNIADANIOWE

Przepis


NA CIASTO:

- 400 g mąki tortowej
- 250 g mąki orkiszowej eko
- +około 100-150 g dowolnej maki do podsypywania
- 3/4 kubka letniego mleka ekologicznego
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 kostki margaryny
-1/2 kostki drożdży świeżych
- 3 jajka wiejskie duże
- 2 łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki kardamonu

NADZIENIE:

- 1/2 szklanki orzechów laskowych
- 1/2 szklanki orzechów nerkowca
- 1/2 szklanki orzechów włoskich (sparzone wrzątkiem)
- 3 czubate łyżki masła
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki kardamonu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤