Ciasto wegańskie z masłem orzechowym bez cukru, bez glutenu

Przepis


Ciasto wegańskie z masłem orzechowym bez cukru, bez glutenu
Składniki:
Spód:
200g suszonych daktyli
100g orzechów włoskich
Nadzienie:
290g orzechów nerkowca zalane wodą i moczone przez około 4-5 godzin (można je moczyć przez całą noc)
120g mleczka kokosowego (tylko białą część, bez wody)
2 łyżki syropu klonowego
3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
sok z 1/2 cytryny
Karmel orzechowy:
2 łyżki syropu klonowego
2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
2 spore łyżki masła orzechowego
szczypta soli
Dodatkowo:
około 40-50g gorzkiej czekolady do ozdoby – (proszę użyć czekolady bez mleka w proszku, mleka)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤