Tort Mojito

Przepis


Biszkopt:
100 g mąki pszennej tortowej
40 g mąki ziemniaczanej
4 duże jajka ( lub 5 mniejszych )
140 g cukru
Krem śmietankowo - limonkowy:
500 ml śmietany kremówki 36 %, schłodzonej
500 g serka mascarpone, schłodzonego
5 - 6 łyżek cukru pudru
skórka otarta z 2 limonek, wyszorowanych i sparzonych
świeżo wyciśnięty sok z 1 limonki
opcjonalnie - 1 opakowanie "śmietan - fixu"
Nasączenie:
50 ml likieru miętowego
50 ml mocnej herbaty miętowej
50 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
Dodatkowo:
1 słoiczek dżemu z agrestu i kiwi ( 280 g ), użyłam dokładnie TAKIEGO
wiórki z białej czekolady do dekoracji
limonka i listki świeżej mięty do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤