Jabłecznik z budyniem i bitą śmietaną

Przepis


Jabłecznik z budyniem i bitą śmietaną
Porcje Czas przygotowania
1 blacha o wymiarach 23 cm x 28 cm 1 godzina + studzenie
Czas pieczenia Temperatura
30+15 minut 180 ºC
Składniki
Składniki na spód ciasta
340 g mąki
170 g miękkiego masła
150 g cukru
200 ml maślanki
3 jajka
1 łyżka cukru z wanilią
1/2 cytryny - sok
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na warstwę jabłkową
700 g jabłek
350 ml soku jabłkowego
1 opakowanie budyniu waniliowego
Składniki na bitą śmietanę
150 g serka mascarpone
150 g śmietanki kremówki
50 g cukru pudru
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤