Tort pszczółka-z miodowymi spodami,biszkoptem i kremem

Przepis


BISZKOPT

5 jajek
3/4 szkl cukru
8 łyżek wody
8 łyżek oleju
1,5 szkl mąki pszennej tortowej (szkl 250 ml)
1 łyżeczka proszku do pieczenia

KREM

5 szklanek mleka 1250 ml
3 budynie śmietankowe bez cukru po 40g
2 łyżki mąki
2 żółtka
3/4 szkl cukru
1 łyżka cukru waniliowego
barwnik spożywczy żółty w proszku
300g masła lub margaryny

SPODY MIODOWE

100g masła lub margaryny
2 szklanki mąki pszennej tortowej (szkl 250 ml)
4 łyżki miodu
pół szklanki cukru pudru
łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka octu spirytusowgo 10%
2 jajka

PONCZ

1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki wódki
100 ml wody
łyżeczka miodu

DODATKOWO DO DEKORACJI

czekolada gorzka
kakao
płatki migdałowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤