Tort ananasowo- kokosowy

Przepis


Składniki:
biszkopt:
jajka 5 szt,
mąka pszenna 3/4 szklanki,
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki,
cukier 3/4 szklanki,

ciasto kokosowe:
białka 5 szt,
kokos 1 szklanka,
biszkopty podłużne 5 szt,
cukier puder 1 szklanka,

masa:
mleko 1 szklanka,
sok z ananasów + woda, razem powinno być 2 szklanki,
cukier kryształ 3/4 szklanki,
żółtka 5 szt,
budyń waniliowy 2 opakowania,
ananas w puszce 1 opakowanie,
masło 2 kostki po 200 g,

do nasączenia:
woda gorąca 3/4 szklanki,
cukier waniliowy 1 opakowanie,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤