TORCIK BORÓWKOWO-ŚMIETANOWY

Przepis


Składniki:
(tortownica 16 cm)

Biszkopt:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
3 łyżeczki octu
1 szklanka mąki
4 łyżki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
szczypta soli
Masa borówkowa:
200 g borówek
200 ml śmietany 30%
1 galaretka niebieska Frugo
ok. 150 g serka homogenizowanego waniliowego
1 łyżka cukru
1 łyżka cukru pudru
1-2 łyżeczki żelatyny
Masa śmietanowa:
100 ml śmietany 36%
1 łyżka cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
garść borówek
Dekoracja:
borówki
bezy
listki mięty
perełki dekoracyjne
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤