Deser banoffe

Przepis


50 g masła, rozpuszczonego
1/2 puszka masy kajmakowej
2 banany
2 łyżki cukru brązowego
70 g herbatników
200 g kremówki
2 łyżki kakao
2 łyżki cukru pudru
Herbatniki pokrusz i wymieszaj z masłem. Tak przygotowane herbatniki wyłóż na dno pucharków. Wstaw do lodówki.
Banany obierz i pokrój w plasterki. Banany wyłóż na patelnię i posyp cukrem. Podgrzewaj przez ok. 3 minuty aż plasterki bananów pokryją się karmelem . Przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez chwilę.
Śmietankę ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder.
Do pucharków wyłóż kajmak, na kajmaku ułóż banany,a na banany bitą śmietanę.
Deser przełóż do lodówki na ok. 30 minut.
Przed podaniem posyp kakaem.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤