ciasto pawi ogon

Przepis


SKŁADNIKI * przepis na dużą blaszkę

BISZKOPT

-5 jajek
-0,5 szklanki cukru
-cukier waniliowy
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 czubata łyżka mąki pszennej tortowej
-1 czubata łyżka kakao
-2 budynie czekoladowe po 40g

ROLADY

-2,5szkl maki
-3 jajka
-0,5 szkl cukru
-3 łyżki miodu (może być sztuczny)
-1,5 łyżeczki sody
-100g margaryny

-powidła śliwkowe
-zmielone orzechy włoskie

KREM

-1 litr mleka
-2 budynie śmietankowe po 40g
-1 cukier waniliowy
-3/4 szklanki cukru
-250g masła lub margaryny
-2 płaskie łyżki mąki pszennej


DODATKOWO

-1 galaretka pomarańczowa
-400ml wrzątku

ORAZ NA POLEWĘ

-1/4 tabliczki czekolady mlecznej
-1 porządna łyżka masła
-i troszeczkę orzechów do posypania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤