Ciasto orzechowe cappuccino

Przepis


*przepis na blaszkę 25x25cm

CIASTO ORZECHOWE

5 jajek
3/4 szkl cukru
200 g zmielonych drobno orzechów włoskich
łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki kakao
8 łyżek oleju
8 łyżek wody
1 szklanka mąki pszennej tortowej


KREM

3 szklanki mleka
2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g
1 łyżka mąki
3/4 szkl cukru
1 łyżka cukru waniliowego
250g masła lub margaryny
4 łyżki kawy cappuccino

POLEWA

50g czekolady mlecznej
2 łyżki masła
2 łyżki mleka
łyżeczka kakao

PONCZ

Łyżka kawy rozpuszczalnej
3/4 szklanki wody
2 łyżki wódki
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤