Błękitny sernik na zimno

Przepis


Składniki:
400 g serka naturalnego
200 g jogurtu naturalnego
3 niebieskie galaretki w proszku
7 dużych herbatników
blaszka 20x20cm
Przygotowanie:
Dwie galaretki rozpuszczamy razem w 1 szklance gorącej wody a 3 galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Blaszkę wykładamy herbatnikami. Serek naturalny mieszamy razem z jogurtem naturalnym a następnie z galaretkami rozpuszczonymi w 1 szkl wody i dokładnie mieszamy. Delikatnie przelewamy masę serową na herbatniki i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki. Gdy galaretka rozpuszczona w 500 ml wody zacznie tężeć, wylewamy ją na ciasto i ponownie wkładamy do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

@Slodko
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤